Cea mai sanatoasa pizza din lume are un echilibru nutritional perfect si ofera o treime din necesarul zilnic de minerale si vitamine. Cel putin asta ne asigura cel care o face si noi ne intrebam daca imposibilul a fost atins.

 

Unii din noi sunt innebuniti dupa pizza. Chiar ar fi in stare sa o manance de 3 ori pe zi, 7 zile din 7. Poate ca singurul lucru ce ne opreste este ca tinand cont de blat si de topping, pizza nu este chiar cel mai sanatos aliment posibil. Pentru fanii inraiti ai pizzei si pentru persoanele care o ocoleau pentru ca nu e buna la dieta avem o veste foarte buna: un cercetator britanic a inventat o reteta pentru pizza perfecta care are si toti nutrientii necesari pentru o dieta cat mai echilibrata. 

Profesorul Lean de la Universitatea GlasGow sustine ca pizza lui are 30 de procente din necesarul de minerale si de vitamine pentru un adult dar ca are si o treime din cantitatea de calorii, proteine si carbohidrati. El susitne ca pizza pe care a facut-o a aparut din frustrarea de a nu gasi in magazine alimente perfect echilibrate nutritional.

Unele ingrediente sunt clasice si altele va pot surprinde. Toppingul nu este clasic cu multa sunca si cascaval ci are alge. Profesorul Lean a spus ca a utilizat algele cu scopul de a reduce cantitatea de sodiu pe care pizza o contine prin adaugarea de sare. Alegele au un continut mic de sodiu fata de sarea obisnuita. 

In plus a adaugat cu ajutorul algelor si vitamina B12 la continutul pizzei. Pentru a mari continutul de vitamine si de minerale sosul de rosii a fost amestecat cu ardei rosii si astfel a crescut cantitatea de vitamina C si de potasiu sau magneziu, de acid folic si de vitamina A. pizza creata poate sa fie mancata chiar de 3 ori pe zi, fara sa va faceti griji pentru sanatate si silueta spune inventatorul ei.