Ingredientele pentru blat de pizza sunt 200 g faina alba, un sfert de cub de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de zahar, sare si 100 ml apa calduta.

Pentru topping veti avea nevoie de 80 g de mozzarella, 50 g branza cu mucegai, 50 g cascaval afumat, 40 g parmezan ras, sare si piper si optional capere.

 

Cerneti faina si amestecati-o cu sarea. Formati o gaura in mijlocul ei in care sa puneti amestecul de drojdie.

Dizolvati drojdia intrpun bol cu apa calduta si puneti zaharul si uleiul amestecand pana cand se dizolva zaharul.

Puneti totul in bolul cu faina si incepeti sa amestecati incet cu lingura, incorporand treptat faina din margini. Atunci cand aluatul devine greu de manevrat cu lingura este cazul sa utilizati direct mainile.

Framantati energic si apoi scoateti aluatul pe masa de lucru pe care ati presarat faina si framantati aluatul bine pana cand se obtine un aluat elastic si usor. 

Lasati-l sa creasca intr-un vas. 

Dupa 45 de minute il scoateti din nou de pe masa si il framantati putin fara a exagera si fara sa apasati foarte tare. Il aplatizati usor cu mana si trageti de el pana cand se formeaza un disc gros. Pe masa il intindeti pana cand se formeaza un disc de aluat de 0.5 cm grosime.

Pentru topping se taie cascavalul, mozzarella si branza cu mucegai cubulete. Se presara uniform cubuletele peste blat, se pun si capere daca vreti si putina sare si piper. Pizza se lasa la cuptor 25 de minte la 200 de grade.