Ceea ce este cel mai interesant la pizza facuta in casa este ca puteti sa va jucati. Puteti combina gusturile, aromele, culorile. Nimic nu este batut in cuie si nu va obliga nimeni sa alegeti pizza cu pui, masline si ceapa. Puteti sa faceti orice va trece prin minte: ceapa, frunze de salvie, parmesan, seminte de pin, rosii si gorgonzola uscate la soare, masline, ansoa, capere, etc. Nicio combinatie nu este interzisa. 

 

Putine retete cer o temperatura mai mica de 200 de grade. Cele mai multe au nevoie intre 10 si 20 de minute la 220 de grade. Puteti coace pizza in tavi rotunde sau in tavi mari la cuptor. Sau o puteti pune pe o placa de granit ori pe o folie de aluminiu direct pe gratarul de la cuptor pozitionat in partea de jos.

Atunci cand faceti aluat si vreti sa il pastrati cat mai mult  este recomandat sa il impartiti in mai multe si sa puneti faina deasupra lui. Aluatul se pune invelit in folie alimentara in congelator. Se poate pastra macim o luna. Aluatul se poate scoate seara de la frigider sau il puteti dezgheta rapid in mai putin de doua ore daca il puneti la temperatura camerei.

Pentru blat veti avea nevoie de  200 de grame faina alba, 100 ml de apa calda, ¼ cub de drojdie de 24 g iar daca vreti o pizza cat mai pufoasa ar trebui sa puneti undeva la jumatate, 2 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de zahar si sare.