Pizza preparata in casa are nevoie de cateva ingrediente de calitate: aluatul, sosul, branza si unele toppinguri. Sunt si cateva recomandari de la bucatari pentru a se putea prepara o pizza gustoasa acasa.

Bucataria pledeaza de fiecare data pentru un aluat crocant, pizza cu blat subtire, insa exista si o limita despre cat de subtire ar trebui sa fie blatul. In cazul in care aluatul este foarte intins devine foarte subtire si crusta nu va fi suficient de puternica pentru a sprijini sosul, toppingul si branza.

 

Pentru a prepara o pizza crocanta cu blat subtire si usor intindeti aluatul pana cand grosimea ajunge undeva intre 2 si 4 mm.

Nu incarcati pizza cu foarte multe toppinguri. Cu cat adaugati mai multe toppinguri cu atat sansele ca ea sa fie cruda cresc. Cantitatea mare de toppinguri poate sa duca la o pizza gatita integral cu o crusta arsa si cu topping nepreparat. 

In timp ce unele toppinguri se pot prepara in timp ce intindeti blatul sunt si unele care au nevoie de o pregatire mai din timp. Un exemplu este carnea. Desi pizza se gateste la o temperatura ridicata timpul de coacere nu este suficient de lung pentru a putea gati carnea ca si topping.

De multe ori cand elegem cascavalul ca si topping pentru pizza nu stim care este cel mai potrivit. Sunt persoane care considera ca trebuie pus pe pizza si apoi se pune pizza la cuptor si altii care il pun pe pizza dupa ce o scot de la cuptor. 

Pentru o crusta perfecta va trebui sa puneti cascaval si inainte si dupa ce o scoateti de la cuptor. Mozarella se pune dupa ce scoateti pizza din cuptor. Pentru topping este bine sa experimentati dar sa nu exagerati cu cantitatea de cascaval. 

Setati corespunzator temperatura cuptorului.