Pentru a obtine o pizza  foarte buna si sanatoasa sunt cateva trucuri de care este bine sa tinem cont.

Faptul ca pizza are mai multe ingrediente nu inseamna ca nu este la fel de sanatoasa ori ca are multe calorii. Secretul sta in alegerea ingredientelor in asa fel incat combinatia sa fie usoara. Rucola, frunzele se spanac, broccoli sau avocado, puiul la tava si jambonul sau mirodeniile moderat de puternice cum ar fi piperul negru sunt optiuni sigure pentru o pizza sanatoasa.

 

Blatul este foarte important. cu cat este mai subtire cu atat este mai bine pentru a va mentine o dieta echilibrata si sanatoasa. Este foarte important si ca blatul sa fie elaborat pe baza ingredientelor integrale. 

Branza trebuie sa fie aleasa cu grija pentru a fi asigurata o buna digestie. Branza fara lactoza e o alternativa usoara care combate senzatia de balonare.

Intervalul orar este de asemenea foarte important. indiferent cat de tentanta poate sa fie o pizza pentru o cina tarzie va recomandam sa o consumati devreme datorita hidratilor de carbon. Doua ore ar trebui sa desparta cina de ora de culcare pentru ca toate ingredientele sa se digere corespunzator.

Bautura este unul din pericolele traditionale legat de faptul ca pizza se va consuma alaturi de bauturi carbogazoase sau care au un mare continut de zahar. Cel mai bine este ca pizza sa fie insotita de apa sau de sucuri naturale fara sa adaugam zahar.