Ce ingrediente va vin in minte atunci cand va ganditi la pizza? Un blat pufos si moale sau unul subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta e baza. Ceea ce face ca pizza sa difere de alta tine de toppinguri si unele din ele sunt mai populare decat celelalte.

 

Se estimeaza ca 36 de procente din cererile de pizza au pepperoni in lista lor de ingrediente. Pepperoni este un tip de carnat facut din carne de oaie in proportie de 55 de procente restul fiind de porc. Sunt alte zeci de resturi de carne ce pot sa fie intalnite in compozite dintre care 40 45 de procente fiind grasime.

Carnatii italieni contin 65 de procente carne de porc si au si un continut de grasime mai mare. Sunt asezonati cu sare, seminte de fenel si piper negru.

Pe locul trei la preferintele carnivore intra sunca. Aceasta este usoara si suculenta si se combina bine atat cu ingrediente sarate dar si cu ananasul pentru amatorii de retete exotice.

Carnea tocata mai ales de vita ori in amestec de porc este foarte asemanatoare cu cea utilizata la spaghete si la hamburgeri si este apreciata in toata lumea de iubitorii de pizza consistenta.

Puiul si fructele de mare. Puiul e in general pregatit si asezonat tinand cont de gust, pe cand fructele de mare au un gust specific prin care vor da o savoare distincta pizzei. De la carne de crab, ansoa, calmari, scoici si creveti lista de fructe de mare poate sa continue. In unele tari din Europa cum ar fi Germania, toppingurile cele mai populare sunt reprezentate de ton. In Japonia se cer crevetii. 

Alte toppinguri la fel de populare sunt ciupercila, branza, ardeiul verde si ceapa. Preferintele vor tine insa de zona, iar gusturile sunt modelate de cultura gurmanzilor.