Pentru ca originea preparatului le apartine, nu este de mirare ca toti italienii stiu cum se asorteaza o pizza. Spre mirarea multora carnea si sosurile nu se numara printre primele optiuni. Noi va recomandam sa comandati o pizza acasa realizata dupa cele mai bune tehnici.

 

Pizza cu cartofi

Poate sa para ciudata o combinatie de aluat si cartofi insa in realitate specialitatea ce poate sa fie testata in special in Italia este una din cele mai usoare variante de pizza. 

Feliile subtiri de cartofi sunt puse peste aluat si stropite cu ulei de masline, asezonate cu rozmarin si sare.

Rosiile nu fac parte din aceasta ecuatie si mozzarella este optionala in opinia unui chef italian care conduce mai multe restaurante. Aceasta pizza in ciuda aparatetelor este una dintre cele mai slabe din punct de vedere caloric. 

Pentru cei mai multi dintre noi pestele sarat este pe cale de disparitie atunci cand vine vorba de pizza insa in Italia este unul din cele mai importante ingrediente. Exista si o diferenta: italienii aleg ansoa alba care costa putin mai mult si care are o aroma mai subtila. De cele mai multe ori o asemenea pizza este ocolita de branzeturi si se mizeaza numai pe gustul sosurilor de rosii, al usturoiului si se pune oregano. Se pot pune si cateva masline ca ultim retus.

Un alt preparate pe care nu va asteptati sa il gatiti pe pizza sunt vegetalele negatite, singura exceptie de la regula fiind rucola. Merge si cu prosciutto dar si cu branza sau cu sos de rosii. In final cand este pizza scoasa din cuptor, se pune o mana de rucola peste.

In afara de prociutto, cele doua carnuri despre care toti specialistii in pizza vorbesc face referire la salamul uscat si mortadella. Ambele merg perfect cu blatul clasci cu branza si rosii. Desi rareori se gaseste pizza pepperoni in Italia cine vrea o aroma sarata se va bucura si mai mult de soppressata.