Pizza este si va ramane una din mancarurile pregerate pe car ele consuma oamenii din toata lumea.  Este delicioasa si accesibila si usor de preparat chiar si acasa. Pizza este in mod sigur o delicatesa de la care ne abtinem cu greu in special in momentul in care suntem la dieta. Pe langa faptul ca este buna la gust dar nu este foarte buna in diete, ce mai stim in plus despre pizza?

 

Sunt cateva mituri care circula in toata lumea si pe care le vom prezenta si noi. 

Unul dintre ele spune ca italienii sunt singurii responsaili pentru descoperirea acestui preparat.

Preparatul are intr-adevar radacinile in Napoli, in Italia insa grecii antici au fost cunoscuti pentru abilitatile de a face un fel de mancare foarte similar cu pizza precum feliile de focaccia.

Un alt mit ar fi ca pizza este un aliment ietin si accesibil. Chiar daca cele mai multe tipuri de pizza sunt accesibile, exista si feluri de pizza care pot sa coste 1000 de dolari.

Cei mai multi oameni prefera pizza simpla cu mozzarella. Conform unui sondaj realizat in anul 2013 oamenii nu se rezuma la pizza clasica ci consuma cele mai sofisticate tipuri de pizza care au un continut foarte bigat in ingrediente.

Pepperoni este originar din Italia. Acesta este o creatie Americana de fapt pentru ca in italiana cuvantul peperoni inseamna ardei gras.

Pizza trebuie sa fie incalzita numai in cuptorul clasic ori in cel cu microunde. Aceste optiuni sunt ideale atunci cand vine vorba despre reincalzirea unei felii de pizza, insa daca nu aveti la dispozitie nici unul din ustensile, tigaia este si ea un element salvator.

Pizza hawaiiana a fost inventata de un hawaiian. Inventatorul acestei pizza era de fapt canadian.