Pizza este un preparat hranitor si gustos, perfect pentru orice ocazie speciala. Sunt si cateva secrete care ne ajuta sa facem o pizza delicioasa acasa.

Pentru a obtine un aluat mai elastic este recomandat sa puneti ulei de masline in faina. Framantati bine totul si transferati aluatul pe o suprafata de lucru curata si framantati pana cand nu mai este lipicios. 

 

Impartiti aluatul in mai multe bucati si lasati-l sa creasca la temperatura din camera pentru aproximativ o ora, pana in momentul in care aluatul isi dubleaza cantitatea. Intindeti usor aluatul de la mijloc catre margini pana cand acesta devine o foaie subtire.

Pentru a se obtine crusta crocanta a pizzei se unge o tava de copt cu ulei de masline si se presara cu faina pentru a se evita lipirea aluatului de tigaie.  Imprastiati ingredientele peste aluat si lasati-le in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pe timp de aproximativ 10 minute. 

Alegeti sosul. Nu puneti mai mult de 3 linguri de sos la o pizza care are diametrul mediu. Pentru sos nu ar trebui sa utilizati pasta de tomate traditionala. Puteti sa utilizati de asemenea si crema de branza, humus ori sos pesto care completeaza pizza foarte bine.