Meniul ar trebui sa fie original. In afara de designul care ar trebui sa fie original si produsele ar trebui sa se diferentieze de cele ale competitorilor. 

Meniul trebuie sa fie versatil. Asta inseamna ca niciun produs din meniu sa nu fie singular. Produsele din meniu trebuie sa aiba totodata si preturi corecte. Va trebui sa tineti cont de faptul ca preturile foarte mari pot sa alunge clientii.

De asemenea preturile foarte mici pot sa creeze o impresie gresita clientilor. Pentru a avea profit dar si pentru a avea preturi rezonabile va trebui sa calculati corect pretul produselor.

Cu cat un produs se prepara mai greu cu atat si timpul acordat va fi mai mare si acest lucru, in ore de varf, poate sa va cauzeze probleme. Cele mai multe preparate din meniu trebuie sa fie preparate usoare, preparate din timp si usor de reincalzit. 

Fonturile mici si greu de citit si textul inghesuit si mic pot sa faca un meniu dificil de parcurs. Acelasi lucru se intampla si cu formatul meniului. In cazul in care este prea mic si fonturile vor fi mici. In cazul in care se adopta un formate mare este dificil de manevrat. Meniul va trebui sa aiba loc pe masa. O problema este si grosimea pe care o are meniul. Nu se poate face un meniu cu 200 de pagini pentru ca acest lucru poate sa duca in timp la prea multe probleme.

Daca meniul nu este actualizat periodic clientii se plictisesc repede de preparatele din meniu. Este recomandat sa tineti cont de produsele de sezon care pot sa fie mai scumpe sau mai ieftine.

Sunt lucruri bune si lucruri mai putin bune ce trebuie sa fie regasite in meniu.