Supa de ceapa este una dintre delicatesele pe care ni le ofera Franta. Este simplu de facut din numai 4 ingrediente si este un fel de mancare deosebit de savuros. Secretul supei de ceapa este unul singur: gatirea inceata. 

 

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de ceapa rosie sau alba, 50 g unt, sare, 1 l supa de pui, piper negru macinat, paine praspata taiata in felii groase,  parmezan.

Taiati fiecare ceapa in doua, pe lungime, si apoi taiati-o felii. Apoi taiati feliile in doua si puneti-le intr-un bol. Nu va speriati daca pare ca este multa ceapa. Taiati jumatate de unt in bucati. Puneti tigaia la foc mediu si adaugati o jumatate din unt. Lasati untul sa se topeasca si puneti ceapa. Amestecati bine cu untul topit prin presare deasupra focului cu o lingurita de sare. Dati focul cat mai mic si lasati ceapa sa se coaca. Amestecati ocazional la minim 45 de minute. 

Dupa ce s-au facut si au prins si o nuanta maronie adaugati supa. Este de preferat ca supa sa fie de vita insa poate fi si de pui ori de legume. Lasati pe foc mare pana cand ajunge la o temperatura de fierbere si apoi reveniti la foc mic si lasati asa doar o jumatate de ora. Asezonati cu sare si cu piper.