Simpla sau la cuptor, cu fructe ori cu un pahar de vin bun, aceasta branza moale este invelita intr-o crusta cu mucegai si este un deliciu apreciat de iubitorii de lactate fine din toata lumea. Invatati sa o utilizati la adevarata sa valoare si sa o cunsumati in mai multe variante. Branza Brie poate sa fie consumata si in restaurante.

 

Usor incalzita si intinsa pe felii de paine prajita este cea mai simpla si mai comoda varianta de a manca aceasta bunatate. Sunt nenumarate variante in care puteti sa savurati acest sortiment de branza ce a luat numele unei provincii franceze in care a fost produs. 

Brie este o branza moale din lapte de vaca tinuta la maturat intre 5 si 6 saptamani, dupa ce a fost injectata cu mucegaiuri. Suprafata este albicioasa si miezul are o consistenta moale si o textura lucioasa. Aroma sa este picanta si are si note de fructe. 

Pentru a va asigura ca ati cumparat cea mai buna branza este necesar sa o verificati. Cand apasati pe ea va trebui sa fie ferma si crusta nu va trebui sa fie maronie. Culoarea aceasta este un semn ca branza este tinuta mult la maturat si mirosul sau va fi similar cu amoniacul.

Clasica si eleganta branza brie poate sa fie un aperitiv sofisticat, un ingredient in retete si chiar un desert. O puteti include si in platouri cu branzeturi, o puteti inveli in aluat sau o puteti coace sub forma de minipateuri, o puteti pune in sandvisuri sau o puteti servi simpla cu fructe.

Branza Brie este foarte buna la temperatura camerei si de aceea va trebui sa o scoateti din frigider repede inainte de a o utiliza. 

O puteti incalzi usor la cuptor sau la microunde pana cand miezul se va transforma intr-o crema si o puteti asocia cu biscuiti sarati sau crutoane.