Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume, dar principiile pe care se bazeaza sunt adoptate uneori gresit de straini. Specialistii au facut o lista cu greseli pe care italienii nu le-ar face niciodata in restaurante.

Nu beti cappuccino dupa amiaza sau dupa masa. Petru multi dintre noi este o alternativa la cafea. Nu si pentru italieni. Cappuccino se bea numai dimineata impreuna cu o gustare dulce iar cafeaua este cea care se consuma dupa masa. 

 

Risotto si pastele nu sunt garnituri pentru preparate si se mananca de fiecare data ca fel principal.

Nu puneti ulei in paste. In momentul in care faceti paste nu puneti ulei in apa in care fierb. Uleiul se pune la final dupa ce pastele sunt complet gatite. 

Nu puneti ketchup pe paste. Pentru cei mai multi italieni acesta este un gest socant. 

Nu comandati spaghete blogneze. Se numara printre cele mai populare preparate italiene dar niciun restaurant nu le serveste, pentru ca celebrul sos se pune peste tagliatele, nu peste spaghete.

Salata Caesar este necunoscuta in Italia. 

Fetele de masa alb cu rosu, chiar daca fac parte din uniforma tuturor restaurantelor din lume care au specific italian nu sunt utilizate si in Italia. 

Mancarea italiana nu este fast food. In Italia, masa in familie este foarte importanta si prin urmare nu trebuie sa mancati pe fuga sua la TV. Este important sa va bucurati de moment.