Ce mancam si bem in Napoli? Care e mancarea traditionala de aici? Pizza, pot sa spuna cei care au trecut cel putin o data prin Napoli. In prezent pizza e considerata cea mai la indemana gustare in momentul in care nu stim ce sa mancam si nu e nevoie decat sa luam telefonul si in cel mult jumatate de ora cineva aduce pizza. E clar ca initial nu a fost deloc asa. Chiar daca sunt dovezi ca grecii au preparat acum sute de ani un fel de pizza mare cu legume si mirodenii, pizza isi are originile tot din Italia.

Pizza a fost comercializata la standuri aflate in aer liber si cea mai veche pizzerie care a fost deschisa, in prezent poarta numele de Antica Pizzeria Port Alba aflata in Napoli. 

Pizza cum o stim noi, cu legume, cu rosii si carne, a aparut mai tarziu. Pizza inventata atunci semana foarte bine cu steagul Italiei pentru ca era facuta din busuioc, branza si rosii. Reginei i-a placut foarte mult si sortimentul poarta numele de pizza Margherita. 

Asa cum e  clar pizza este pe primul loc la specialitatile din Napoli. In acelasi top raman si pastele de orice fel si risotto. 

Trebuie sa gustati macar o data pizza Margherita pentru ca mozzarella de bivolita cum este in Napoli nu veti mai gusta foarte curand. Acest tip de branza se afla in acest oras si e renumita in toata lumea. Fructele de mare, scoicile, midiile si caracatita, dar si mult peste sunt de asemenea caracteristice pentru bucataria mediteraneana. In afara de tipul acesta de carne sunt servite si specialitatile de miel.