Atunci cand mergem in pauza de masa, o facem in general in jurul automatului de cafea alaturi de ceilalti colegi sau in sala de mese discutand despre problemele de la serviciu. Aceasta ora libera este oferita in ideea de a rupe cercul vicios. In loc sa va cresteti nivelull de stres mancand rapid produse pline de sare, lipide si cu o valoare calorica mare, mai bine urmati sfaturile de mai jos.  Comandati mancare la birou, pentru a putea  alege ceea ce vreti si ceea ce considerati ca este sanatos.

Iesiti afara. Cand lucrati intr-un birou sunteti prinsi in cladirea respectiva toat ziua. Pauzele de pranz sunt o sansa de evadare. Iesiti la soare, priviti ploaia sau simtiti vantul. Respirati aer proaspat si deconectati-va pentru cateva minute. Va va da energie la sarcinile zilnice. Macar o data pe zi ar trebui sa va faceti timp pentru a iesi la aer chiar si pentru doua minute. 

Visati cu ochii deschisi. In pauzele de pranz puteti sa scapati de stres mcar pentru cateva minute si sa visati la ceva frumos. Va puteti relaxa si va puteti imagina ca va aflati pe o plaja pustie, pe varful  muntelui sau intr-o croaziera de lux. Daca nu puteti face asta incercati sa petreceti cateva minute intr-un loc care va face fericiti: librarie, parc, magazinul preferat, cautati in fiecare zi alta aventura. 

In pauzele de masa parasiti biroul. Nu conteaza cat este de urgent proiectul la care lucrati, incercati sa va ridicati de la birou macar 15 minute. In cazul in care nu aveti timp iesiti macar in hol, vorbiti cu un prieten sau cititi o revista. Timpul petrecut psihic departe de birou va va repune pe picioare si va va da un ranadament bun.