Probabil cu totii lucram in unele zile mai mult decat in altele si uitam in general sa ne alimentam in mod corespunzator sau sarim mesele si mancam ceva in fuga intre activitati. Pauzele la locul de munca sunt binevenite oricui indiferent ca vorbim despre pauze de 5 minute sau despre pauze de 30 de minute. Sunt mai multe tipuri de pauze si, in functie de lungime si de politicile angajatorului, pauza poate sa fie platita sau nu. 

Pauza de masa permite alimentarea organismului cu energie si vitamine pentru activitati cat mai productive. Ajuta la relaxarea muschilor si reda buna dispozitie a angajatilor, este benefica pentru conturarea relatiilor de colegialitate, este sub forma unei pauze de cafea, de masa, de tigara sau de odihna. 

Pauza de masa va permite sa va ridicati si sa faceti putina miscare pentru a va relaxa muschii, pauzele de masa va ofera un moment de relaxare pentru a va putea relua activitatea cu o perspectiva mai eficienta. 

In timpul alocat pauzelor de masa trebuie sa va bucurati de mancare, sa va asigurati digestia corespunzatoare si sa dati stomacului alimente pentru a va asigura buna functionalitate si la nivel fizic. Evitati ecranele in pauzele de masa. Nu va blocati in rutina si incercati sa faceti in fiecare zi cate ceva in pauza de masa. Va recomandam sa alegeti de fiecare data o locatie in care sa luati masa in pauza de pranz sau sa optati pentru serviciile de livrare mancare.