Ce ati mancat azi la pranz? Iar v-ati petrecut pauza de pranz la calculator si v-ati potolit foamea cu un sandwich sau un baton de ciocolata? Daca da, aflati ca nu sunteti singurii care fac asta. Un numar mare de persoane care lucreaza in birouri, din lipsa de timp ori din comoditate, aleg sa manance in fata calculatorului. Noi va recomandam sa apelati la servicii de livrare mancare la domiciliu.

Specialistii insa atrag atentie ca acest obicei ne pune in pericol sanatatea atat din punct de vedere nutritional cat  si igienic. Biroul nu a fost creat pentru a fi un loc in care sa se si manance. Evitati excesele alimentare. Avand in vedere ca nu va concentrati asupra alimentelor ci asupra  indatoririlor de la birou, trimiteti mailuri si raspundeti la telefoane in timp ce mancati, nu veti observa nici ce si nici cat mancati. 

Mancand la birou renuntati automat si la o pauza binemeritata. In cazul in care ramaneti la birou in timpul mesei de pranz, veti sta o ora in plus in fata calculatorului. Va recomandam ca pentru o masa la birou sa apelati la servicii de livrare mancare sau sa mergeti la un restaurant. 

Atentie la cat si ce anume mancati. Nu lasati alte activitati sa va distraga atentia in timp ce mancati si astfel sa faceti excese. 

Faceti miscare. Profitati de orice pauza si iesiti sa luati o gura de aer si sa va destindeti. 

Nu uitati ca orice masa este importanta. In cazul in care programul incepe la o ora matinala si nu aveti timp sa luati micul dejun acasa , puteti lua un iaurt degresat si o banana pentru a le consuma la birou. Micul dejun nu trebuie sa lipseasca indiferent de program.