Sunt foarte multe povesti incredibile in legatura cu petrecerile nereusite incat ne-am decis sa scriem un mic ghid pentru cei care fac petreceri corporate. Pentru aceste companii sunt foarte multe solutii si agenti dar inainte de a va decide cu cine lucrati va trebui sa stiti o serie de lucuri de baza. Pentru o astfel de petrecere veti avea cu siguranta nevoie de livrare mancare.

Sala, barul sau restaurantul vor trebui sa se potriveasca cu evenimentul. In cazul in care este o petrecere cu top management, nu se va alege un restaurant rudimentar. 

Este foarte important sa alegeti un spatiu potrivit cu numarul de invitati. In cazul in care sunt foarte multi oameni in acelasi loc, acestia vor avea un disconfort. Daca luati o sala uriasa pentru cativa oameni, locul parea gol. 

Vedeti cum sunt luminile, mochetele, geamurile, cate toalete sunt si unde sunt puse. 

Amplasarea meselor va trebui facuta in asa fel incat toti sa aiba loc si chelnerii sa treaca usor printre mese. Nu faceti greseala de a nu verifica personal locul unde va avea loc evenimentul inainte ca acesta sa inceapa.

Apa plata si apa minerala sunt un minim necesar pentru orice eveniment indiferent de durata sau de tip. In cazul in care evenimentul este mai lung de o ora, includeti gustarile. 

Stabiliti um program. Nu trebuie ca acesta sa fie foarte complicat, dar, daca faceti si un desfasurator cu cele mai importante puncte ale petrecerii, veti fi mult mai bine organizati. 

Pregatiti petrecerea cu minim o luna inainte. Incheiati contracte cu toti colaboratorii. In cazul in care nu accepta contractul este bine sa alegeti pe cineva care lucreaza cu  contracte, chitante si facturi. 

Sfaturi pentru cele mai bune petreceri

Vreti sa organizati cea mai frumoasa petrecere? Am strans sfaturi de la cei mai buni bucatari, designeri, barmani si organizatori de evenimente. Daca urmati aceste sfaturi nu aveti cum sa gresiti. 

Petrecerea perfecta presupune o combinatie formata din mai multe elemente incepand cu mancarea buna si suficient de multa si care sa acopere toate preferintele si pana la bauturi si barmani simpatici, servire impecabila, decor wow! si elemente de antertainment, care sa ii anime pe tot invitatii. 

Muzica la o petrecere este precum sarea in bucate. Mai mult de jumatate din reusita unei petreceri este reprezentata de muzica si de persoana care o alege. 

Daca muzica nu este bine aleasa poate sa strice o petrecere. 

Puteti sa serviti atat vin alb cat si rosu. In general raportul de consum este de 25 30 de procente vin rosu si 70 – 75 vin alb. Persoanele care au un statut social ridicat prefera vinul rosu, pe cand cei din clasa medie prefera toate tipurile de vin. De regula, este recomandata o sticla de vin la doua persoane si una de vin spumant la opt, dar cantitatea poate varia in functie de tipul evenimentului. 

De cele mai multe ori, simplitatea e cheia si de aceea in momentul in care alegeti tinuta, mergeti pe culorile care vi se potrivesc si in care va simtiti bine  pentru a va distra la petrecere. 

Meniul pentru o petrecere va trebui sa contina o gustare aperitiv cu unul sau doua tipuri de salate diferite ca textura si compozitie si 2 sau 3 tipuri de gustari reci sau fructe. Veti avea nevoie si de gustari calde si usoare, de baza, cu garnituri care sa contina si o carne mai grea sau mai usoara, in functie de obiceiurile invitatilor si nu in ultimul rand desertul. 

Va recomandam sa va asigurati ca tot meniul nu va deapasi maxim 1800 de calorii.