In afara de emotie si de bucuria care insotesc botezul, atentia pe care o acorda organizatorii botezului este foarte importanta. Dupa ce copilul se naste, parintii incep sa se gandeasca si la botez si de foarte multe ori se intampla sa nu stie de unde sa inceapa. Ne-am gandit ca sunt binevenite si cateva sfaturi pentru petreceri reusite de botez.

Cel mai important pas si primul pe care ar trebui sa il luati in calcul este rezervarea unui local. Este bine ca acest pas sa se faca din timp pentru a se elimina riscul de a nu mai gasi nicio varianta. Trebuie sa fie ales un local care sa fie pozitionat in asa fel incat sa fie cat mai accesibil invitatilor. Capacitatea salii ar trebui sa se potriveasca numarului de invitati pentru a nu exista o senzatie de inghesuiala, dar nici de foarte mult loc gol. Salile trebuie sa transmita si o stare armonioasa si placuta care sa fie potrivita unei locatii deosebite. Acest lucru poate sa fie influentat si de accesorii si decoratiuni. 

Meniul sau bauturile sunt alegeri la fel de importante. Va trebui sa tinem cont de preferintele oaspetilor si sa asiguram si feluri de mancare fara carne pentru vegetarieni si o diversitate cat mai mare pentru ca fiecare invitat sa gaseasca ceva pe plac. In legatura cu bauturile, in afara de apa si bauturi alcoolice este bine sa existe si cat mai multe sucuri de preferat naturale pentru ca fiind vorba despre un botez sunt mai multi invitati care vin cu copii. Pentru o nota de eleganta, pot fi comandate si cocktailuri alcoolice sau non alcoolice. 

Un pas foarte important este si programarea la biserica. Dupa ce se stabileste biserica si localul in care va avea loc botezul putem sa trecem si la tiparirea invitatiilor si la achizitionarea marturiilor. 

Un moment important este si alegerea tortului. Acesta este o vedeta culinara asteptata a petrecerii si va trebui ales un tort special, personalizat, in care ingredientele sunt alese cu grija si aspectul este impecabil. 

Pentru o petrecere memorabila sunt recomandate si alte elemente speciale precum amenajarea unui candy bar care va fi pe gustul invitatilor mici sau mari. Nu trebuie sa uitati de programul ursitoarelor pentru un moment incarcat de sentimente si magic. 

In plus o nota de originalitate va fi data de un botez tematic unde invitatiile, tortul, prajiturile si orice element pot sa fie transformate in functie de tema pe care o alegeti. Cele mai populare teme sunt temele din povesti, din desene animate sau din filme.