Moliere spunea: “ Trebuie a mancam pentru a trai, nu sa traim pentru a manca!” Iar noi va intrebam cum e de fapt? Iata o intrebare care a instigat in timp la gandire si la constientizare. Noi am spune ca mancam pentru a trai dar mancarea buna este in acelasi timp si o mare placere a vietii. Mancarea nu este doar hrana si nu e doar un mijloc prin care ne pastram in viata si ne mentinem corpul sanatos. Manacarea a devenit in timp poezie, arta, mijloc de frumos si de seductie. 

Mancarea nu mai e de mult o banalitate sau o simpla necesitate ci este arta intr-o farfurie. Noi suntem gurmanzi, iubim mancarea buna, suntem pofticiosi si obisnuim sa ne rasfatam din cand in cand cu preparate delicioase. Este vorba despre  mancarea ce nu se incadreaza in tipare. Traim intr-o perioada in care nu trebuie sa consumam foarte multe lucruri, nu trebuie sa bem mult alcool, nu trebuie sa mancam hipercaloric, nu trebuie sa consumam dulciuri, nu trebuie sa fumam, dar printre atatea restrictii, nu ar trebui sa ne privam de micile placeri care ne fac viata mai frumoasa. Tinem la corpul nostru dar cu toate acestea un mic rasfat intr-un restaurant cu specific frantuzesc nu are cum sa ne faca rau. 

De aceea, atunci cand simtim necesar, ar trebui sa  comandam sau sa gatim preparatele dorite. Daca doriti fine dining de exemplu, sunt numeroase restaurante care va pot oferi placerea unei arte la farfurie, impreuna cu o servire ireprosabila si un personal super calificat. Noi va asteptam sa va dovedim practic ce inseamna arta in bucatarie!

Mancarea este un mijloc cu ajutorul caruia oamenii se unesc, mananca si stau impreuna, si se bucura de prezenta altor persoane. Mancarea este de asemenea si un mijloc de exprimare pentru persoanele care stiu sa gateasca. Mancarea este o arta pentru cei care trateaza domeniul culinar cu profesionalism si seriozitate. Mancarea este viata, aroma, culoare, frumos, amintire si dragoste! Sunteti de acord?