Ce poate sa fie mai satios si mai rapid  decat o pizza cu un blat crocant si subtire si care are un topping de ingrediente proaspete. Probabil o salata, ar putea raspunde vegetarienii. Pentru noi o pizza este cel mai bun raspuns, dar gusturile sunt numeroase si mainile maestrului pizzar pot sa faca diferenta intre o pizza dezastruoasa si una spectaculoasa.

Chiar daca nu se intampla de foarte multe ori sa avem pofta de pizza, in momentul in care se intampla, unele persoane prefera sa faca pizza perfecta acasa asta deoarece li s-a intamplat de cateva ori sa fie dezamagiti de pizza din comert. Noi va propunem o reteta pentru blatul de pizza.

In 300 de mililtrii de apa se dizolva drojdia sau un pliculet de drojdie uscata. Se adauga 50 ml de apa calda, o lingurita de zahar si jumatate de lingurita de sare. Se pune si putin ulei de masline care este un ingredient minune din blat. Amestecul se omogenizeaza si apoi se adauga in ploaie faina trecuta prin sita. Se va framanta aluatul cu mainile pana cand capata o textura clasica si se va dezlipi cu usurinta de peretii vasului apoi se lasa la un loc caldut acoperita cu un prosop pentru o ora ca sa isi dubleze volumul. Dupa ce aluatul creste, se intinde pe un blat de bucatarie apoi primeste forma unei bile. Se intinde blatul, de preferat cu mana fara sa va ajutati de facalet. Nu toti suntem rabdatori si prin urmare aceasta regula se poate incalca fara sa se afecteze produsul final.