Sunt o serie de ingrediente specifice bucatariei franceze si noi le vom enumera mai jos.

Painea

Patiseria din Franta este cea mai recunoscuta patiserie a lumii si cuprinde de la clasicele si crocantele baguette pana la delicioasele croissante servite la micul dejun. Este pacat sa mergeti in Franta si sa nu incercati painea traditionala.

Ierburile

Cine nu a auzit de faimoasele ierburi de Provence? Acestea sunt un amestec uscat de rozmarin, de busuioc, dafin, levantica si cimbru. Intreaga combinatie se utilizeaza pentru asezonarea mancarurilor pe baza de carne si de peste sau in unele tipuri de salate. 

Legume

Pe langa cartofi, morcovi sau fasole de o mare popularitate se bucura dovleceii si vinetele si ca delicatesa trufele dar acestea sunt scumpe si nu pot sa fie servite decat in restaurante bine cotate. 

Carne

In afara de pui, porc, vita, gasca, in buctaria franceza se consuma carne de iepure si carne de cal, carnea de cal se gasese chiar si in supermarketuri.

Peste 

Francezii se bazaza mult pe sardine, pastrav, ton si cod, dar in zona mediteraneeana a Frantei crevetii, calamarii si scoicile sunt la mare cautare. 

Branza

Este un ingredient la fel de renumit ca si produsele de patiserie. Se spune ca nu exista niciun francez care se respecta si care nu serveste o masa fara branza. In majoritatea cazurilor un platou de branza incheie o masa copioasa. In plus, in Franta veti avea ocazia de a degusta adevarate specialitati de Brie si Camembert. 

In conclucize, daca ajungeti in Frana, intrati in patiserii, in restaurante si in crame. La desert, insistati pentru un platou de branza traditionala din diferite regiuni ale Frantei.