Cea mai cunoscuta bucatarie a lumii este bucataria frantuzeasca, care si-a castigat renumele de acum cateva sute de ani in special datorita micilor producatori care au oferit restaurantelor si magazinelor alimentele de calitate. Asa se face ca in Franta bucatarii au dus arta culinara la standarde emancipate si nemaiintalnite. 

In ceea ce priveste puterea calorica a bucatariei franceze multi oameni cred ca este scazuta, dar aparentele pot sa insele. Sunt mai multe feluri de mancare care au la baza carne si cartofi sau fasole si prin urmare se recomanda sa fiti atenti la ce anume comandati, daca tineti la silueta. Pestele este omniprezent. 

Iata si cele cinci preparate frantuzesti pe care in mod cert ar trebui sa le incercati.

Cocosul cu vin 

Carnea de cocos se prepara la cuptor cu sos de vin, cu ciuperci, bucati de bacon si usturoi. Pentru ca aceasta mancare sa fie mai buna secretul este sa se utilizeze carnea de cocos batran. Pentru aceasta reteta sunt si persoane care adauga in reteta miere. 

Foie gras

Renumitul ficat de rata sau de gasca provine de la pasarile hranite excesiv pentru a se ingrasa peste limita normala. Este o delicatesa in restaurantele frantuzesti si este extrem de scumpa. Cel mai bine este sa serviti alaturi de ciuperci in compania unui pahar de coniac. 

Cassoulet

Este o mancare deloc rafinata, avand la baza fasole si carne de porc, dar se mai utilizeaza si carnea de gasca sau de rata. Amestecul de fasole si carne si putin sos tomat se coace la cuptor la foc mic.

Chocolate Mousse

Alaturi de Tarte Tatin, este unul din cele mai populare deserturi din Franta. Practic este o crema dulce compusa din smantana, oua si ciocolata sau zahar. Se serveste de fiecare data rece si optional cu topping de fructe. 

Bouillabaisse

Este o tocanita pe baza de peste asezonata cu ierburi si cu usturoi, foarte populara pe Coasta de Azur mai exact  in Marsilia. Poate sa contina fructe de mare.