Cateva specialitati culinare din Toulouse sunt cossoletul Toulousian, un preparat din carne de porc si fasole. Carnati aromatizati cu ierburi, supa de varza si carne de pui si desigur nelipsitul foie gras, considerat o mare delicatesa in aceasta regiune. 

Cassoulet toulousian este o mancare traditionala din Franta pe baza de fasole, carnati de Toulouse, carne de gasca sau de rata si care ulterior a fost pastrata in propria grasime si carne de porc. Numele vine de la cassole, vas de ceramica utilizat pentru prepararea acestui fel de mancare.

Confit de canard este un preparat care consta in pulpa de rata conservata in propria grasime care rezulta din prajirea ei. Este o metoda utilizata de secole pentru a pastra bucatile de carne de rata, gasca sau porc, pe termen lung.

Couscous contine granule de grau sau de faina si atunci cand este gatit devine pufos si usor. Couscous se serveste in general ca baza pentru carne sau pentru tocanita de legume.

Foie gras este obtinut din ficat de gasca sau rata ingrasata fortat. Acesta este unul din cele mai cunoscute delicatese din bucataria frantuzeasca. Poate sa fie consumat asa sau preparat sub forma de spuma sau pate si insoteste alte feluri de mancare cum ar fi friptura. 

Quiche este in general o tarta sarata cu mai multe umpluturi si cu un sos facut din oua, lapte si smantana. Umplutura unui quiche sunt fie carnea tocata fie legumele si branza. In general, se consuma rece si este nelipsita de la picnicurile care se organizeaza vara. Cea mai cunoscuta varianta este quiche Lorraine, care, in afara de oua si smantana, contine si sunca afumata. 

Raclette-ul traditional este un tip de branza de vaca sarata dar si un fel de mancare intalnit in regiuni. Branza raclette se incalzeste pe foc pana cand se topeste. Apoi se toarna in farfurie. Se obisnuieste sa se toarne peste cartofi si este servita alaturi de legume si carne.