Dupa ce ati stabilit data evenimentului, alegerea locatiei este urmatoarea etapa foarte importanta, indiferent ca este vorba despre planificarea nuntii sau a botezului. Decoratiunile, designul si florile pentru eveniment se aleg in functie de restaurant. Pentru nunti este bine sa incepeti cautarile cu cel putin 8 luni inainte de eveniment pentru a fi siguri ca aveti mai multe variante. 

Sunt si unele aspecte pe care este bine sa le clarificam inainte de a incepe cautarile: numarul de invitati pe care ii aveti, bugetul vostru si tema evenimentului. Locatia pe care o alegeti va trebui sa aiba suficient spatiu pentru a putea gazdui evenimentul si petrecerea fara sa fie aglomerata. 

Dupa ce ati restrans numarul de locatii trebuie sa discutati pentru o oferta personalizata, meniurile si costul lor, chiria locatiei si alte oferte legate de amenajare. 

Dupa ce analizati toate detalile trebuie sa alegeti localul si sa incepeti discutiile. Stabiliti intalniri cu persoanele de contact din partea restaurantului si asigurati-va ca aveti toate aspectele clarificate din timp pentru a evita surprizele. 

Inainte de a semna contractul trebuie sa clarificam urmatoarele aspecte: spatiul disponibil si daca locatia are mai multe sali pentru evenimente sau este doar sala in care veti avea petrecerea. Este important sa tineti cont de aceste aspecte pentru a evita trecerea altor clienti prin petrecerea voastra. 

Verificati cu atentie locatia. Tineti cont si de costul meniului. In contract veti avea trecute preturile finale cu toate optiunile si cu mentiunea ca aceste preturi nu se vor modifica in timp. Clarificati tot ce aveti in meniu si toate accesoriile incluse un pret. 

In cazul in care costul meniului este in euro, stabiliti cursul la care se va face plata.  Va trebui sa aveti un numar final estimativ de invitati si o data limita in care sa confirmati numarul final. Dupa ce clarificati toate acestea, stabiliti si o persoana de contact pentru diverse intrebari si nelamuriri si mentionati si toate aspectele din cadrul contractului pe care il semnati. 

Dupa ce alegeti locatia urmeaza sa stabiliti decoratiunile, designul, florile.