Vom incerca sa va oferim informatii despre pizza in asa fel incat dupa ce le veti afla, fie veti deveni un fan inrait al acestui fel de mancare sau vi se va face foame si va veti comanda una. Pizza a devenit una din cele mai populare mancaruri din ultimii 20 de ani in Romania, si imaginea reprezentativa a mancarii fast food. Zilnic sunt consumate milioane de pizza, dar cat de des se opreste cineva sa intrebe de unde provine pizza. Voi stiti istoria pizzei?

Toata lumea considera ca pizza a fost inventata de italieni, dar originile sale merg mai departe pana in perioada antica. Desi nu exista descoperiri arheologice, e cunoscut si faptul ca israelienii, babilonienii, egiptenii sau alte culturi antice din estul mijlociu, au mancat paine din aluat necrescut. Acea paine era mai mult o pita. Este cunoscut ca popoarele antice din zona Mediteranei, mancau paine asezonata cu ulei de masile si condimente naturale din plante. 

Se spune ca pizza a aparut in Napoli. Legenda spune ca ca la sfarsitul anilor 1800 un brutar italian a pregatit masa pentru vizita familiei regale. Conform legendei regele italian si regina vizitau zona cu scopul de a isi impresiona sotia. La primul fel au primit paine plata cu alimente care ar fi reprezentat cel mai bine culorile italiene: rosi, mozzarella si busuioc. Regele si regina au fost impresionati si povestea s-a raspandit repede in regiune. Rezultatul final: acest fel de mancare a fost atat de bine primit incat tot mai multe persoane au inceput sa il copieze.

La inceputul anilor 1900 pizza si-a facut loc si in America datorita imigrantilor italieni. Micutele cafenele din SUA au inceput sa serveasca si macarea favorita a italienilor.