Pizza este si va ramane unul din cele mai populare feluri de mancare din lume si conform specialistilor acest preparat este in topul preferintelor romanilor. Desi majoritatea am incercat mai multe sortimente ale acestui preparat si ii cunoastem substraturile sunt si cateva lucruri despre pizza pe care nu le cunoastem. Specialistii platformei de food ordering si-au propus sa combata cele mai des intalnite mituri in legatura cu acest preparat.
Pe oricine am intrebat de unde este pizza originara am primit acelasi raspuns si anume Italia. Istoria acestui preparat este mult mai indepartata decat pare. Chiar din antichitate, romanii, israelienii, grecii si egiptenii gateau ceva similar cu pizza.
Pentru a ajunge la forma pe care o cunoastem pizza a strabatut un dum lung. In secolul XVI, oamenii saraci din Napoli au gasit un mod accesibil de a se hrani, cu un preparat care a rezultat din aluat de faina, rosii, ulei de masline, ierburi. Asa a aparut si prima pizza.
Un alt mit despre pizza este faptul ca daca nu contine branza aceasta nu se poate numi pizza. In realitate mozzarella s-a adaugat pe pizza in anul 1700, in timp ce prima pizza a fost datata din anul 997. Prin urmare pentru cateva sute de ani pizza nu a avut in compozitie branza si multi oameni sunt inca adeptii pizzei fara branza.
Se considera ca pizza este una dintre cele mai ieftine optiuni in materie de mancare. In general pizza este accesbila pentru orice buzunar si in functie de toppingul pe care il contine se poate incadra si in sectiunea delicatese. In New York exista si un fel de pizza, care contine homar si caviar si al carui pret ajunge pana la 1000 de dolari.
Se considera ca italienii sunt cei mai mari consumatori de pizza din lume. Studiile nu arata celasi lucru si, desi originile unei pizze clasice sunt asociate cu Italia, italienii nu sunt in topul clasamentului in momentul in care vorbim despre cantitatea de pizza consumata anual. Studiile arata ca pe primul loc in topul consumatorilor de pizza se afla norvegienii.