Nu puteti zgaria un plan de afaceri pe un servetel de cocktailuri. Aveti nevoie de un plan de afaceri detaliat care sa descrie cursul pentru succesul dvs. Acestea fiind spuse, va sugeram sa incepeti cu un plan Lean care sa mentina procesul de planificare a afacerii simplu. Ganditi-va la planul dvs. de afaceri ca pe un document viu pe care va intoarceti in mod regulat pentru a va ajuta sa planificati pentru crestere si sa masurati progresul.

 

 Restaurante Sector 2 - sfaturi utile

Orien spune ca a avut seriozitate cu privire la planul sau de afaceri atunci cand era timpul sa creasca si sa se extinda la o noua locatie. Le-a ajutat sa-si dea seama ce era fezabil si sa-si dea seama cum sa mearga inainte. 

Planul dvs. de afaceri ar trebui sa includa cercetarea pietei, o privire detaliata asupra concurentilor dvs., informatii despre publicul vizat, o schita a planului dvs. de marketing si o proiectie solida in domeniul financiar si bugetar. Pentru a va incepe, verificati aceste sabloane in mod special pentru planificarea restaurantului sau consultati software-ul de planificare a afacerilor LivePlan, care va va ajuta sa parcurgeti procesul. Pe masura ce va ganditi la ceea ce doriti ca restaurantul dvs. sa arate, nu uitati sa tineti cont de tendintele industriei. La fel ca orice pornire, calendarul este esential. 

Acordati o atentie deosebita planului dvs. de marketing

 

Puteti sa va bazati doar pe cuvant de gura pentru a aduce in clienti atat de multi clienti, deci veti avea nevoie de un plan de marketing in loc pentru a tine oameni noi streaming prin usile dumneavoastra. 

Iata cateva idei: 

  • Participa la evenimentele din comunitate si dau probe de hrana
  • Oferiti reduceri clientilor noi
  • Alaturati-va asociatiei locale de afaceri
  • Utilizati canalele media sociale

 

Cu un restaurant, locatia este totul. Aveti nevoie de un loc care atrage multimi, este usor accesibil si are potentialul de crestere. Desigur, aveti nevoie de o locatie care sa se potriveasca si bugetului dvs. 

Are sens investesti timp, cautand spatiul potrivit. S-ar putea dori, de asemenea, pentru a face unele cercetari pentru a afla de acolo sunt orice spatii incubator de pornire pentru restaurante pe care va puteti alatura pentru a mentine costurile initiale scazute si care ar putea veni cu oportunitati de mentorat. Indiferent daca va decideti sa inchiriati spatiu sau sa construiti de la zero, selectarea unei locatii este una dintre cele mai mari decizii pe care le veti lua ca proprietar. Dar nu trebuie sa faceti o constructie imensa la inceput.

 Cand Orien a fost gata sa lanseze Off the Waffle, el spune ca avea doar 3.000 de dolari pentru a incepe afaceri. "Suna imposibil", spune el, "dar am gasit o multime de hack-uri pentru a face sa functioneze. Am gasit o casa care se afla intr-o zona comerciala, asa ca am reusit sa traim si sa lucram in acelasi loc. " 

 

Locatiile lui Orien sunt toate spatiile dedicate restaurantului, dar este un memento bun pentru a incepe mici. "Odata ce ati platit 300.000 de dolari pentru locatia dvs., nu este ca o casa pe care o poti vinde. Nu exista o multime de valoare retinuta, spune el. Esti oarecum blocata de ea. "Asa ca este logic sa ganditi totul si sa testati o versiune mai mica inainte de a lua un salt imens si costisitor.