Francezii sunt mari gurmanzi si mari curiosi sa guste din preparatele altor popoare. Bucataria franceza cuprinde un numar mare de retete comparativ cu alte popoare dar o parte dintre ele sunt utilizate in intreaga lume. Bucataria de zi cu zi nu este scumpa si poate fi preparata de oricine.
Cititi mai multe despre Pizzerii din Sectorul 2.
Pentru mai multe informatii accesati paginile ce putem invata din bucataria franceza, curiozitati din bucataria franceza si ingrediente specifice bucatariei franceze.
Tipica pentru alimentatia franceza, este o masa cu mai multe feluri de mancare, cel mai simplu exemplu reprezentand un meniu compus dintr-un aperitiv, un fel principal si un desert, insotit de vin si apa. Branzeturile si vinurile sunt cele care dau o nota aparte bucatariei franceze pentru ca sunt folosite ca ingrediente sau pot fi consumate separat.
Restaurant Eminescu specific frantuzesc
Franta se distinge printr-o gama variata de vinuri foarte bune, fructe de mare, branzeturi, dar si specialitati ceva mai ciudate pentru europeni cum ar fi melcii si scoicile. Renumele bucatariei franceze este data de haute cuisine, un stil culinar foarte elaborat care necesita si multa migala dar si ingrediente de buna calitate. Haute cuisine a preluat si traditiile culinare regionale transformandu-le in adevarate delicatese. Pentru unele preparate este nevoie de mult timp, uneori chiar si de cateva zile.
Va recomandam sa cititi si Despre arta culinara in Franta!, Mancarea, arta si placere! si Ce inseamna fine dining?
Fiecare provincie are un stil culinar propriu, retete si ingrediente specifice. In Nord-Vestul Frantei se utilizeaza merele, untul si smantana, in Sud Vest o specialitate este foie gras, armagnac si ciupercile. Zonele mediteraneene sunt reprezentate de influente culinare din Italia si se utilizeaza uleiul de masline, rosiile si plantele aromatice. In Est se simte influenta germana si printre preparatele traditionale se numara si carnatii sau berea.
Dintre specialitatile culinare franceze se mentioneaza mancarurile cu sosuri diverse, biftecul, muschiul, sparanghelul gratinat, preparatele cu suc de lamaie, salatele, sosurile, care se vor prezenta la masa si se vor servi separat in sosiere. Branza face parte din componentele meniului pentru cina si pranz unde este servita la finalul meniului cu paine incalzita si unt.
Cea mai populara bautura din Franta este vinul. Fiind diferite de la regiune la regiune, sortimentele sunt toate foarte cunoscute, indiferent de denumirea lor. La fel de bune sunt si lichiorurile pe care vi le recomandam.