Pizza este un fel de mancare despre care se presupune ca provine din Napoli. Este o paine plata, in general rotunda care se acopera cu sos de rosii, cascaval si alte toppinguri optionale, si care se prepara la cuptor. In momentul in care pizza este servita la pranz sau seara, ar trebui sa fie calda. Este important ca pizza sa fie la temperatura la care branza se intinde in momentul in care sunt luate primele felii. Daca pizza nu este servita astfel atunci este posibil sa fi stat prea mult in cuptor. Se pot admite exceptii in cazul livrarilor. Se accepta pizza rece dimineata la micul dejun.

Cititi mai multe despre restaurant botez.

Pizzerii Sector 2

Numarul minim de felii de pizza este patru. Pizza se taie intr-un numar par de felii sub forma de spite de roata. O pizza patrata se taie in dreptunghiuri sau patrate. Nu este foarte raspandita o astfel de pizza, dar trebuie acordata atentie la modul in care se taie pizza indiferent de forma. Roata de taiat este un instrument comun folosit pentru a taia pizza pentru ca poate sa taie precis si rapid. Acest lucru este un factor important pentru ca, in cazul in care pizza se taie prea incet, branza topita poate sa se lipeasca pe taietor si  se poate detasa de pe suprafata pizzei. 

Pizza se poate servi pe farfurie sau pe servetel. Nu e necesar sa serviti pe farfurii de portelan atata timp cat cele din hartie sunt suficiente. Multi porducatori care livreaza pizza au luat o decizie foarte buna atunci cand au inceput sa serveasca pizza in farfurii de unica folosinta. In plus pizza livrata se poate consuma direct din cutie. 

Pizza este una dintre cele cateva tipuri de mancare ce nu are nevoie de garnitura, dar puteti servi salate si alte verdeturi. Pizza trebuie consumata ca fel principal de mancare exceptand cazul in care se serveste ca si aperitiv inainte de o masa italieneasca.