Pizza este o masa in sine. Acesta contine cateva ingrediente, dar are un gust de patru feluri. Arata atat de simplu, dar poate fi atat simplu de stricat. Dar nu te teme pentru ca iti oferim in cele ce urmeaza mai multe sfaturi pentru pizza perfecta.
Pizza Sector 2 Bucuresti - sfaturi utile
1. Poti incepe prin a te relaxa
Aluatul este locul in care trebuie sa se desfasoare mai intai munca vitala, inainte de a va gandi la trecerea la aspectele "mai frumoase" ale productiei de pizza. Crusta este cheia intregului si defineste pizza. Multi experti considera ca un aluat bun de pizza incepe cu un amestec de faina de calitate, bogata in proteine, de uz general si faina de grau intr-un raport de 3 la 1. Faina totala nu va crea textura crustei. Drojdia trebuie sa fie activata si dizolvata mai intai pentru a evita o crusta neplacuta.
Odata ce sunteti gata sa incepeti sa lucrati cu aluatul, asigurati-va ca temperatura este corecta. Odata ce este, nu pierde timpul.
Aluatul rece, tinut in afara frigiderului nu este elastic. Va continua sa se micsoreze in timp ce incercati sa il rulati. Pe cealalta parte, aluatul pastrat din frigider va continua sa creasca si, in cele din urma, va incepe sa dezvolte o aroma acra. Aluatul de pizza de mentine poate dura la temperatura camerei nu mai mult de o ora dincolo de timpul ideal de proofing.
Nu este nevoie sa rotiti un disc imens de aluat pe varful degetelor pentru a crea pizza perfecta.
2. Evitati supraincarcarea
In acest sens, framantarea prea mare a aluatului - fie manual, fie in masina - va produce o crusta dezastruoasa.
Excesul de aluat are ca rezultat o crusta dura.
3. Nu puneti foarte mult sos pe pizza
Punerea de prea multa sos pe pizza este un mod sigur de distrugere. De fapt, multi bucatari spun ca sosul trebuie doar sa "atinga aluatul". Daca exista suficient sos pentru a face desene pe blat inseamna ca ati exagerat cu sosul.
Se toarna o lingura in centrul aluatului si, incet, intr-o miscare spirala, se pune sosul spre marginea aluatului. Niciodata nu pune prea multa condiment pe pizza ta. Aluatul nu se va gati in mod corespunzator, incarcarea si descarcarea din cuptor va fi un cosmar, iar feliile de pizza vor varsa ingrediente peste tot.
4. Evitati crustele dure
Nimic nu poate ruina o pizza de casa mai repede decat o crusta din cauciuc, dura. Cine doreste sa se hraneasca intr-o pizza care se simte subtire si umeda ca o bucata de guma?
Din fericire, aceasta greseala este usor de remediat: folositi mai putin sos sau ulei. Adaugand prea multe topuri - in special cele care elibereaza mult lichid, cum ar fi rosii proaspete si dovlecei - va avea ca rezultat o crusta mai putin crocanta.
O crusta prea groasa nu se va gati in mod corespunzator. Pizza traditionala italiana este subtire ca hartia.
Un alt vinovat de crusta gumata este un cuptor prea rece. Pizza trebuie sa fie gatita intre 450 si 500 de grade F.
5. Evitati sa ardeti pizza
La fel de rea ca si pizza umeda, pizza arsa este mai rea. Atunci cand gatiti la temperaturi ridicate, tineti cont de cronometru si verificati blatul pentru a va asigura ca se face in partea superioara si la margini. Daca crusta incepe sa arate ca o anvelopa pentru masina, este arsa. Nu confunda bine rumenit cu ars, desi, mai ales atunci cand vine vorba de topping-uri, Freeberg spune char este un lucru bun.
De asemenea, nu puneti ingrediente brute pe pizza; acestea se vor termina de gatit inainte ca crusta dvs. sa fie gata si ar putea sa le ofere celor care mananca o senzatie ciudata. Carnea, cum ar fi carnea de pui cruda si carnatii, si legumele crude, cum ar fi ceapa, vinetele si cartofii, ar trebui sa fie gatite in prealabil. Apoi, pur si simplu trebuie sa se incalzeasca in partea de sus a pizzei.