Pizza este relativ simplu de facut acasa: este usor, distractiv si perfect pentru a va umple timpul. Tot ce aveti nevoie este un cuptor fierbinte si un aluat usor si aromat - restul este in intregime de la tine.
Pizza Sector 2 - sfaturi utile
Iata si ingredientele:
- 500g faina de pizza (sau jumatate 00 si jumatate faina alba puternica)
- 10g drojdie proaspata (sau 7g uscata instant)
- ½ lingurita de zahar
- 320 ml apa calda
- 1 lingura de sare
- Toppingurile alese de dvs
1. Amestecati drojdia si zaharul si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca in apa, apoi se adauga la faina si se amesteca intr-un procesor de bucatarie la cea mai mica viteza timp de aproximativ 4 minute, pana cand se aseaza impreuna intr-un aluat moale. Adaugati sarea, apoi rotiti usor viteza si amestecati inca 4 minute. Alternativ, amestecati-le impreuna cu o lingura de lemn, apoi intoarceti aluatul pe o suprafata de lucru, adaugati sarea si framantati timp de 10 minute.
2. Puneti aluatul intr-un castron mare si usor uns si intoarceti-va la masa de lucru. Acoperiti cu o carpa umeda si lasati-l intr-un loc cald timp de patru ore.
3. Impartiti aluatul in bucati de dimensiune dorita si faceti bile pe suprafata de lucru folosind palma mainii. Ungeti o tava cu putin ulei de masline, acoperiti-o si pastrati-o undeva racoroasa pana cand sunteti gata sa gatiti (daca nu doriti sa folositi totul, aluatul ar trebui sa se pastreze in acest punct timp de aproximativ doua saptamani, daca este bine sigilat. nu il impartiti pana nu il folositi).
4. Setati cuptorul al temperatura necesara (o piatra noua ar trebui sa vina cu instructiuni de coacere), piatra de pizza, teracota sau tava de copt. Lasati sa se incalzeasca aproximativ o ora pentru a va asigura ca nu exista absolut niciun spot rece.
5. Presarati faina pe o suprafata de lucru si puneti o minge de aluat. Aplatizati-l cu mana, apoi scoateti aerul din el cu degetele. Ridicati-l pana la varful degetelor si rotiti-l, intinzandu-l, pana cand este cat mai subtire posibil, lasand un inel mai gros de aluat in jurul marginilor.
6. Glisati-l intr-o tava de copt sau tava de pizza si actionand cat mai repede posibil, adaugati topping-ul si un picurator de ulei de masline. Glisati pe suprafata fierbinte si gatiti timp de aproximativ 8 minute, pastrand un ochi pe ele, pana cand sunt aurii. Devorati imediat.