In cele ce urmeaza va prezentam mai multe sfaturi de la experti pentru obtinerea celui mai bun blat de pizza.

Reteta lui Jamie este cea mai rapida; aluatul se odihneste doar 15 minute inainte de impartire si de rulare si ma intreb daca acest lucru ar putea fi de vina pentru faptul ca aluatul nu creste. Din cate va pot spune, cu cat fermentatia este mai lunga, cu atat mai complexa este aroma bazei - nu caut ceva care sa concureze cu toppingul, dar, deoarece este elementul principal mesei ar trebui sa fie foarte bun.

 

 Pizza Bucuresti Sector 2 - sfaturi utile

Douazeci si patru de ore pare putin exagerat, desi nu va dauna produsului finit si, dupa putina experimentare cu un aluat, am decis ca patru ore sunt suficiente pentru a-mi trimite bazele in lume cu o aroma robusta, si aluatul creste suficient pentru a asigura o crusta foarte frumoasa.

 

AVPN permite doar patru ingrediente in aluatul de pizza napolitan: apa, sare, drojdie si faina. Locatelli adauga ulei de masline extra virgin, iar River Cafe utilizeaza si lapte. Mi se pare ca acestea fac aluatul prea moale pentru a fi lucrat: aluatul de pizza ar trebui sa fie suficient de elastic pentru a se intinde sub propria greutate (avand in vedere modul in care profesionistii o modeleaza), dar Made in Italy este greu de manevrat. Eu decid sa salvez uleiul pentru topping: in teorie, aluatul ar trebui sa aiba suficienta aroma fara.

 

Heston adauga siropul de malt in aluatul sau,  pana cand am descoperit ca acest lucru este destul de obisnuit in Italia - ajuta pur si simplu crusta la maro si zaharul este adesea inlocuit daca maltul nu este disponibil.

 

Dupa cum sa mentionat anterior, obstacolul insurmontabil cu care se confrunta brutarul de origine este cuptorul - pur si simplu nu sunt destul de fierbinti. Cu toate acestea, exista lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta. Pentru a imita podeaua unui cuptor de lemn, Heston preincalzeste o tava goala si apoi gliseaza pizza pe baza de fierbere inainte de a o pune sub gratar.

 

Mai bine, cred, este o piatra de pizza sau (si mai ieftin), o farfurie de teracota, incalzita in cuptor (care trebuie, mi-e teama, sa mearga aproximativ o ora inainte sa incepi sa gatesti,  - ingredientele pentru pizza pot fi ieftine, dar combustibilul din pacate nu este. Am auzit, de asemenea, lucruri bune despre pizza gatita pe podeaua AGA-urilor, intr-un vas special.

 

 

Este important sa adaugati toppingurile cat mai curand posibil inainte de gatit, astfel incat acestea sa nu faca aluatul sanatos, mai ales daca utilizati mozzarella si sa glisati pizza cat mai repede pe suprafata fierbinte. Atunci tot ce poti face este sa astepti si sa te rogi - si pregateste-te cu farfurii.