Americanii mananca pizza cel putin o data pe saptamana.

Pentru a va ajuta sa satisfaceti aceasta dorinta saptamanala, am discutat cu un master chef in pizza Bruno Di Fabio, pentru a obtine cateva sfaturi pentru a face pizza perfecta acasa. 

Di Fabio a dezvoltat retete de aluat de pizza in ultimii 10 ani ai carierei sale de 30 de ani si a fost prezentat recent ca un judecator pentru un episod de pizza al noului sezon al retelei de alimente "Chopped". 

 

Pizzerii Sector 2 - sfaturi utile

Adaugati apa calda si mai multe drojdii in aluat.

Apa calda trebuie incalzita la 95 si 115 grade Fahrenheit inainte de a o adauga la restul ingredientelor pentru aluatul de pizza. De asemenea, adaugati aproximativ 3/4  drojdie mai mult decat cererea de reteta. Apa calda si cantitatea mai mare de drojdie va ajuta aluatul sa creasca mai repede, astfel incat sa fie pregatit sa gateasca mai repede. 

Apa tare (cu continut excesiv de carbonat de calciu) este rea pentru aluatul de pizza deoarece impiedica procesul de fermentare care permite aluatului sa creasca. Pe de alta parte, apa moale (cu continut minim de minerale) este rea pentru ca produce aluat moale si lipicios. Daca stiti ca zona dvs. are una dintre aceste tendinte de apa, inlocuiti apa in reteta cu lapte pentru un aluat care va creste frumos si va fi usor de lucrat intr-o forma de placinta. 

Dupa ce aluatul este in mare masura amestecat, unii oameni prefera sa adauge condimente personalizate cum ar fi ulei, sare, zahar, ierburi sau condimente. Cea mai buna modalitate de a incorpora in mod uniform aceste atingeri finale este prin folosirea pumnului pentru a sculpta ceea ce Di Fabio descrie ca este un aluat bun. 

De asemenea, el a sfatuit impotriva imprastierii aluatului. Plierea adauga frecarea, care la randul sau adauga grade de caldura la produsul final. Di Fabio a spus ca prea multa caldura face firele de proteine ​​din faina prea rigida, deci e mai greu sa intinzi aluatul afara. 

Uleiul de masline nu numai ca va pastra aluatul compact in timp ce se ridica, ci va adauga si elasticitatea aluatului, astfel incat sa fie mai usor sa se rostogoleasca intr-o minge, apoi sa se aseze intr-o placinta. 

De asemenea, asigurati-va ca acoperiti vasul cu o carpa  in timp ce acesta se ridica. Nu vrei un sigiliu complet etans. 

Potrivit lui Di Fabio, utilizarea prea multa faina poate de fapt sa atenueze aroma de pizza, deci este mai bine sa evitati sa imprastiati faina pe tejghea pentru a nu pastra aluatul. 

Drojdia este inca activa in aluat chiar si dupa ce se ridica. Cand rotiti aluatul intr-o forma de placinta, impingeti dioxidul de carbon pe care il dezvolta in timp ce creste. 

Pentru o crusta cu textura mai pufoasa, Di Fabio recomanda asezarea aluatului intr-o tava de otel si acoperirea cu folie de plastic pentru a o lasa sa creasca din nou. Garnitura etansa capteaza o anumita caldura si impiedica dezvoltarea unei cruste in aluat. 

Pizza se gateste neuniform intr-un cuptor. Iata de ce un bucatar neexperimentat va face deseori o pizza cu aluatul alb sau o crusta arsa. Unii bucatari acasa usureaza problema mutand pizza la diferite nivele ale cuptorului in timpul procesului de gatit, dar este mai usor doar sa obtineti o piatra de pizza acasa din brichete de ceramica sau teracota. 

Preincalziti cuptorul cu piatra in interior, astfel incat temperatura de suprafata sa fie aceeasi cu cea a cuptorului.

De asemenea, puteti aproxima o piatra de pizza prin rularea aluatului pe o foaie care a fost acoperita cu o lingurita de ulei de masline si o stropire de faina si grau pentru a impiedica aluatul sa se lipiasca. 

 

Ramanerea simpla in departamentul de topping ajuta de asemenea la aroma naturala a aluatului si a sosului de rosii, ceea ce va lasa cea mai mare impresie asupra celui care mananca.