Organizarea unei petreceri este o modalitate excelenta de a atrage toti oamenii preferati intr-un singur loc pentru muzica, conversatie si, bineinteles, mancare. Nu este nimic mai bun decat socializarea la o petrecere in timp ce aveti o masa delicioasa, dar cand sunteti cel care planifica petrecerea, poate fi stresant sa pregatiti acea mancare pentru oaspetii cu toate preferintele diferite. De aceea se recomanda sa apelati la un restaurant.

Organizare majorat - sfaturi utile

Adresati-va oaspetilor dvs. despre restrictiile alimentare inainte de a incepe pregatirea alimentelor. Cereti-le sa precizeze orice restrictii in RSVP. Pentru oaspetii cu alergii alimentare sau diete fara gluten, cereti-le sa specifice gravitatea restrictiei. Daca alergia unui oaspete este severa, este posibil sa nu puteti servi deloc anumite alimente. Pentru alergiile mai putin intense, le puteti spune pur si simplu ce fel de feluri de mancare includ alergenul. 

Intrebati daca oaspetii sunt vegetarieni sau vegani si oferiti feluri de mancare in consecinta. Este o idee buna sa aveti cateva optiuni vegetariene disponibile indiferent.

Alegeti o masa numai pentru aperitiv pentru o petrecere relaxata si ieftina. Veti economisi bani si timp de pregatire si veti putea sa socializati mai mult cu oaspetii dvs. Specificati la invitatie ca numai aperitivele vor fi servite, astfel incat oaspetii sa nu fie uimiti cand nu este servit un fel principal. 

Serviti o varietate de feluri de mancare pentru o petrecere cu aperitiv. Veti dori sa oferiti oaspetilor dvs. o varietate de arome in aperitivele dvs. pentru o masa mai satisfacatoare.

Serviti gustari usoare, simple inainte de un fel principal. Daca aperitivele sunt doar inceputul unei mese mai formale cu un fel principal, puteti sa tratati lucrurile mai simplu. 

Serviti fructe si legume. Multi oaspeti vor dori o optiune proaspata si sanatoasa pentru a incepe o masa. O tava de fructe sau o tava de legume cu morcovi, castraveti si broccoli este un plus usor si colorat pentru savurarea aperitivului.