Planificarea unei petreceri are suficiente provocari ca atare, dar una dintre zonele pe care doriti sa va asigurati ca ati acoperit-o este mancarea. Persoanele gazduite sunt usor de pastrat fericite, mai ales daca alimentele sunt promise in avans printr-o invitatie. 

Oferte majorat Bucuresti - sfaturi utile

Pentru multi, una dintre cele mai dificile provocari atunci cand se planifica o petrecere este incercarea de a decide cat de multa hrana va trebui sa serveasca. Mi-ar placea sa spun ca exista o formula rezistenta pentru a rezolva aceasta dilema, dar, in cele din urma, raspunsul la aceasta intrebare implica mai multa arta decat stiinta.

Multi factori intra in joc cand iti faci planurile, inclusiv durata petrecerii, tipul de mancare pe care o vei servi, numarul barbatilor, femeilor si copiilor din grupul tau, precum si bogatia hranei pe care o planifici. Timpul petrecerii dvs. este, de asemenea, foarte important. Un cocktail dupa cina necesita mult mai putina mancare decat un gratar dupa-amiaza. Nu toate persoanele se hranesc in mod egal si nu ar trebui sa simtiti presiunea de a suprasolicita daca nu este necesar. 

Din fericire, exista o serie de principii generale pe care le puteti urmari atunci cand va planificati meniul si retetele. Incepeti prin a urma aceste  si scrieti ideile initiale. 

Anticipati care selectii de alimente vor fi cele mai populare si serviti mai multe dintre ele. De exemplu, aperitivele de crustacee sunt intotdeauna populare, deci serviti atat de mult cat permite bugetul.

Acestea fiind spuse, puteti presupune ca oaspetii dvs. vor gusta totul. Cu toate acestea, consumul global per persoana va fi mai mare decat daca ar exista mai putine optiuni.

Adaugati elemente "in bloc" in meniul dvs. Pentru o cina  oferiti si gustari interesante. Cand gazduiti un cocktail, adaugati nuci, masline, covrigi etc. va ofera putina siguranta suplimentara pe care o veti avea pentru toate, dar nu necesita o munca suplimentara.